top of page

הכנת גלידה ביתית ב-5 דקות!

רגע לפני שהקיץ הסתיים הכנו בטיפול קלינאית תקשורת את התרחיש הכי מגניב, מיוחד, מלהיב וטעים!!!התרחיש היה למעשה מעין ניסוי מדעי. הכנו גלידה ב-5 דקות, ממש בחדר הטיפולים.


לשמחתנו אפשר לאכול גלידה לאורך כל עונות השנה אז אנחנו שמחות לשתף אתכם בתהליך 😊 את הרעיון הביא ילדון מתוק , שנהנה לשחק במשחקים שבארון הקלינקה אך נהנה יותר ״לעשות דברים״ ביחד.



הוא ביקש שנכין יחד גלידה, ולמרות החשש (והבלאגן הצפוי) הקלינאית לא יכלה להישאר אדישה לבקשה המתוקה ונענתה לאתגר 😃 נזכרנו שלנעמה המרפאה בעיסוק שעובדת במרכז מתכון ממש מוצלח 💪🏾 שאכן התגלה כנהדר!


במפגש שקדם להכנה תכננו מה נעשה- אילו מצרכים נביא, אילו כלים ומה יהיו שלבי הפעולה.



במהלך התרחיש פעלנו בדיוק לפי המתכון וכמובן שצילמנו את כל שלביו ולבסוף שיחזרנו את שלבי ההכנה. דיברנו גם על ״איך הקסם הזה קרה״? מה הבסיס המדעי ליצירה הכל כך מהירה של הגלידה?



בפעילות, חוץ מזה שהיה כיף ומלכלך עבדנו על מגוון מטרות שפתיות תוך כדי הפעילות המהנה- העשרת אוצר המילים, חיזוק היכולת להבין מסר מילולי, שימוש במשפטי תכלית והנמקה, חיזוק יכולת ארגון המסר ועוד ועוד!! ממליצות בחום 🍦🍦


מוזמנים לשתף עם אמיצים שישמחו להכין עם הילדים גלידה ביתית 😋👇🏾


*******

איך מכינים?


כלים:

-2 שקיות פס-סגור אחת קטנה ואחת גדולה (רצוי שיהיו חזקות)

כף

מצרכים:

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

כף גדושה שוקולית

קרח

חצי כוס מלח


ההכנה:

1. מכניסים לשקית הקטנה את השמנת, החלב והשוקולית וסוגרים אותה היטב.

2. ממלאים חצי מהשקית הגדולה בקרח ומוסיפים את המלח .

3. מכניסים את השקית הקטנה לתוך השקית הגדולה, סוגרים, משקשקים בהתלהבות כ-10 דקות 😃


ובתיאבון!!

bottom of page