top of page

פיתוח מיומנויות חברתיות
(טיפול קבוצתי)

קבוצות לפיתוח מיומנויות חברתיות לבני ובנות 4 עד 8 שנים. הקבוצות מועברות ע״י שתי מנחות- מטפלות מוסמכות (קלינאית תקשורת או מטפלת רגשית מרפאה בעיסוק) ומתקיימות בשעות אחר-הצהריים.

מה זה בעצם טיפול קבוצתי

הטיפול הקבוצתי, בקבוצת השווים יחד עם ילדים נוספים, הוא המסגרת היעילה ביותר להתאמן על המיומנויות החברתיות.  הקשיים איתם הילדים מתמודדים בחיי היום-יום באים לידי ביטוי גם בקבוצה. אך בקבוצה, בשונה מחיי היום-יום, לילדים ניתנת הזדמנות ללמוד מתוך הקשיים ולהתפתח מהם ולרכוש מיומנויות חברתיות חדשות- בסביבה בטוחה ומוגנת. לקבוצה יש כח! הקבוצה היא מקור לתמיכה והזדהות. בקבוצה נוצרת סביבה בטוחה בה הילדים רוכשים אמון ותחושת שייכות, כל אלה מעניקים לחברי וחברות הקבוצה את הכח לעשות שינוי.

למי הקבוצה מתאימה

הטיפול הקבוצתי מתאים לילדים המתקשים להתמודד באופן יעיל במצבים חברתיים  ומגלים קושי בהבנת סיטואציות חברתיות, קושי בהבנת האחר וגילוי גמישות לצרכיו, קושי בפתרון בעיות חברתיות, ביישנות/ שתלטנות, סף תסכול נמוך וקשיים בוויסות רגשי, קשיים בניהול משחק חברתי משותף, קושי להפסיד או לוותר ועוד.. אם הילד או הילדה שלכם מתמודדים עם אחד או כמה מקשיים אלו, וזקוקים לצייד את ארגז הכלים החברתי שלהם- הטיפול הקבוצתי יכול להיות עבורם המקום ללמוד ולהתפתח.

איך השינוי מתרחש

הילדים נפגשים אחת לשבוע בקבוצה קטנה למפגש חוויתי של משחק ופעילות משותפת יחד עם שתי מנחות הקבוצה. הפעילות המשותפת מזמנת מגוון אינטראקציות חברתיות, שכל אחת מהן מהווה הזדמנות ללמידה. כאשר מנחות הקבוצה מזהות סיטואציה שדורשת התערבות הן נותנת תיווך בזמן אמת- מה קרה בסיטואציה? איך הילדים בחרו להגיב? האם התגובה הייתה מתאימה ויעילה? איך האחר הרגיש? אולי יש משהו אחר שאפשר לעשות?

התיווך המקצועי שניתן בזמן אמת מאפשר לילדים להתאמן שוב ושוב ולסגל דרכי התמודדות חדשות ויעילות יותר. התערבות כזו מצליחה לשנות את החוויה הראשונית של הילדים ומאפשרת להם חווית הצלחה ותחושת מסוגלות. על ידי התנסויות חוזרות, הילדים מפתחים תודעה חברתית, לומדים לסגל דפוסי התמודדות יעילים, חווים הצלחות ומחזקים את המיומנויות החברתיות.

ההצלחות שהילדים חווים מעלות את הביטחון והדימוי העצמי, ונותנות להם אומץ ליישם את הכלים החדשים שרכשו גם בסביבה הטבעית שלהם - בבית, בגן, או בבית הספר.

אילו מיומנויות חברתיות מתורגלות בקבוצה

בקבוצה מתורגלות מגוון מיומנויות, למשל: הבנת מצבים חברתיים והבנת האחר, וויסות רגשי והבעת רגשות, פתרון בעיות חברתיות באופן גמיש, שיתוף פעולה- היכולת לאזן בין הצרכים שלנו לצרכי האחר- לוותר, לחלוק, לעזור ולקבל עזרה ולפעול יחד למען מטרה משותפת. כישורי שיח, דחיית סיפוקים ועוד, כל זאת תוך התמקדות בכל ילד/ה וצרכיהם.

איך זה עובד

הקבוצות מתקיימות בשני מחזורים במהלך השנה. המחזור הראשון נפתח בחודש ספטמבר והמחזור השני נפתח בחודש פברואר. כחלק מתהליך הרכבת הקבוצה, תתבקשו למלא שאלון היכרות מקוון שיעזור לנו להכיר קצת יותר טוב. בהמשך הילדים יזומנו למפגשי היכרות על מנת שנוכל להכיר את ילדכם ולהתרשם מהם מיכולותיהם וקשייהם. לאחר מפגש ההיכרות נעדכן אתכם האם מנקודת מבטנו המקצועית בנכם או בתכם מתאימים להשתלב בקבוצה ויוכלו להפיק ממנה תועלת. בהמשך הילדים ישובצו לקבוצות לפי גיל, יכולות וקשיים כאשר כל קבוצה מונה עד 8 ילדים. נעדכן אתכם ביום ובשעה של הקבוצה, נשלים את תהליך ההרשמה והתשלום ונצא לדרך.

 

התהליך הקבוצתי מורכב מ-20 מפגשים קבוצתיים המתקיימים אחת לשבוע ביום ושעה קבועים, משך כל מפגש 45 דקות. הקשר איתכם ההורים חשוב לנו מאוד, ואנו רואים בכם שותפים מלא לתהליך. במהלך הקבוצה תקבלו עדכון שבועי על הנעשה בקבוצה וכן יתקיימו בנוסף 3 שיחות הורים פרטניות - בהתחלה, באמצע ובסוף התהליך הקבוצתי.

מהן מיומנויות חברתיות

מיומנויות חברתיות הן מכלול של כישורים ויכולות המשפיעים על היכולת של הילדים לנהל קשרים בין אישיים ולהשתלב בחברה.  המיומנויות החברתיות משפיעות על יכולתם של הילדים למלא אחר ציפיות החברה, לבנות קשרים חברתיים עם בני גילם, להסתגל לדרישות המציאות ולקבל החלטות בהקשרים רגשיים, אישיים חברתיים וערכיים.

איך מצטרפים

אם זה מעניין אתכם ויש לכם שאלות נוספות, נשמח לענות לכם על כל השאלות. צרו עמנו קשר. אם אתם כבר לגמרי בעניין, אתם מוזמנים למלא את שאלון ההיכרות ואנחנו כבר ניצור איתכם קשר.

bottom of page