top of page

ספגטי צבעוני- משחק חושי ופיתוח מוטוריקה עדינה

הראל נהנה מאוד ממשחק המערב חושים ומרקמים מעניינים.


ree

הפעילות הזו, של משחק עם פסטה צבעונית וקרירה נשמעה לי כמו דרך מעניינת למשחק חושי, דמיוני שמאפשר לפתח כישורי מוטוריקה עדינה.


איך מכינים ספגטי צבעוני למשחק?


ההכנה פשוטה-מבשלים את הספגטי בסיר עם מים כרגיל, לאחר שמתקרר מכניסים לשקית או צנצנת, מוסיפים מעט צבע מאכל ומערבבים! הצבע נספג תוך מספר רגעים. השתמשתי בצבע מאכל כחול, אפשר לחלק את הספגטי ולצבוע בצבעים שונים 🌈


הנחתי את הספגטי במגש והוא מיד נראה לי כמו ים. לכן הנחתי מעל מספר חיות קטנות מפלסטיק להשלמת המראה ויצרתי ״הזמנה״ למשחק דמיוני בנושא. בנוסף, הנחתי מלקחיים שונים ומספרים שישתלבו בפעילות, בדרך בה הראל יבחר.

ree

הראל נהנה לתפוס את הפסטה בעזרת הידיים.



ree

הוא ניסה לתפוס את הספגטי בעזרת מלקחיים, למתוח, להרגיש את הפסטה הדביקה באצבעותיו ולגזור אותה בעזרת מספריים.


ree

אז חוץ מהמשחק החוויתי והדמיוני שהתפתח, בו החיות שחו להן בהנאה בין הגלים הפחממתיים, הראל תרגל את יכולות המוטוריקה העדינה, בלי לשים לב ;)


ree


תנסו את זה בבית? אם כן, נשמח שתשתפו אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו



bottom of page